Nefiks
Torek, 16 Januar 2018

Trening Employment through inclusion - inclusion through employment, Hrvaška

V začetku novembra je hrvaška organizacija Udruga Ostvarenje pripravila devetdnevni trening, ki se je osredotočal na temo zaposlovanja mladih. Organizatorji so se za pripravo projekta odločili, ker so ugotovili, da mladim, predvsem mladim z manj priložnostmi, pogosto primanjkuje potrebnih kompetenc in izkušenj, ki bi jim pomagale pri vstopu na trg dela. Mladi znanje in izkušnje pridobivajo tudi v neformalnem izobraževanju, zabeležijo in predstavijo pa jih lahko s pomočjo različnih orodij.

Beri dalje

Neformalno v Belgiji

Petdnevni študijski obisk v Belgiji je bil organiziran z namenom poglobljenega spoznavanja primerov dobrih praks, predvsem na področju povezovanja neformalnega in priložnostnega učenja s formalnim izobraževalnim sistemom.

Beri dalje

Utrinki iz mladinske izmenjave v Franciji

Poletje je odlična priložnost za nabiranje novih izkušenj, znanj in poznanstev. Dijaki, ki so v preteklem šolskem letu obiskovali karierne klube, so se tega lotili na prav poseben način - odpravili so se na mednarodno mladinsko izmenjavo v Franciji, kjer se bodo do konca tega tedna družili z vrstniki iz Francije in Nemčije ter skupaj pripravljali gledališko predstavo na temo mladih v Evropi.

Beri dalje

Last minute ponudba za trening: “Youth Cooperation Against Geographical Barriers”

Od 1. do 7. julija bo v mestu Kars v Turčiji potekal trening na temo socialne vključenosti mladih, ki se soočajo z geografskimi ovirami.

Objectives of the Project: 

- Social inclusion of young people who lives in rural regions and has geographical disadvantages. 
- To encourage young people implement social inclusion methods during the project. 
- To provide self confidence, knowledge and experience among young people in order to develop the youth works and social integration. 
- To make aware of local community and young people about positive effects of youth works to social development of rural regions. 
- To struggle with poverty caused by economical, social, cultural and geographical obstacles.

Beri dalje

Več prispevkov