Nefiks
Sreda, 17 Januar 2018

Presenečenje / surprise

Na tokratnem srečanju se nam je pridružil prav poseben gost, Ben, kar sem udeleženkam razkrile šele na srečanju. Vedele so, da nekaj pripravljam, vendar jim svojih načrtov nisem razkrila. Nekatere izmed njih so malce posumile, da bo v goste prišel rojeni govorec. In res je bilo tako. Ben prihaja iz Anglije, v Slovenijo pa ga je pripeljala ljubezen.

Beri dalje

Nemški jezikovni klub nadaljuje s svojimi pestrimi srečanji

22. 11. 2017 smo v toplem NEFIKS roomu ogrevali naše znanje nemškega jezika. Iz tedna v teden zagrizeno vadimo konverzacijo in drug drugega učimo novih besednih izrazov. Za tvorjenje bolj kompleksnih in smiselnih stavkov, nam je v veliko pomoč na pol rojeni govorec, ki je sicer rojen in vzgojen v Italiji, vendar zaradi velike želje po učenju jezika njegove mame obvlada tudi nemški govor.

Beri dalje

Tabu in hitri zmenki

V sredo, 22. 11. 2017, smo se v Celju ponovno sestale v jezikovnem klubu. Kot uvod v naše srečanje smo začele z igro tabo, ki je bila tematsko povezana s prejšnjim in tokratnim srečanjem, tj. poklici in zaposlitvijo. Ena izmed udeleženk je izbrala eno karto, na kateri je bila zapisana beseda, le-to so morale preostale udeleženke ugotoviti na podlagi opisa, pri čemer pa so bile nekatere besede 'prepovedane' oziroma jih pri opisu ne smemo uporabiti.

Beri dalje

Kitajski jezikovni klub

Dne 17.10.2017, se je na kitajski jezikovni klub udeležilo sedem učenk. Vse nasmejane in željne novega znanja so popestrile moj dan. To je bilo tretje srečanje, na katerem so se že preizkusile v testu pisanja. Do tedanjega srečanja so se naučile kitajskih pozdravov, kratkega dialoga ter šteti od 1-10. Vse so zelo uspešno opravile test. Po testu smo preko youtube-a poslušale kako se pravilno izgovarja kitajske tone.

Beri dalje

Več prispevkov