Nefiks
Sobota, 20 April 2019

Na Zavodu Nefiks v sodelovanju z UKOM organiziramo projekt S smehom nad prekarno delo. Za glavni način komunikacije smo si namreč izbrali Stand - up.  Le tega vidimo kot način, kako zelo resno temo prekarnega dela mladim predstaviti veliko bolj sproščeno. Izziv, kako presegati zgolj humor bomo uresničili z delavnicami, ki sledijo takoj za stand-up nastopom. V delavnici bodo tematike obravnavane strokovno in bodo odgovarjale na zagate s katerimi se srečujejo mladi na trgu dela, sodelovali pa bodo tudi mladi, ki so si sami ustvarili dostojne oblike dela.

VEČ O PROJEKTU.

Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje

»Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.«

Prekarno delo v Kanadi

Julija pred štirimi leti se je v Kanadi zgodil pomemben premik na področju preprečevanja prekarnega dela. Združenje delavcev v železarski industriji, United Steelworkers ali na kratko USW, je doseglo reformo programa za tuje začasne delavce (Temporary Foreign Worker Program ali na kratko TFWP). Reforma narekuje, da se obseg delovnih ur kanadskih delavcev ne bo zmanjšal, kadar bodo najeti tuji začasni delavci.

Beri dalje

Ali obstaja enotna definicija prekarnega dela?

Prekarno delo sicer nima legalne definicije, vendar se izraz uporablja za vsake vrste delo, ki je slabo plačano, nezavarovano in negotovo. V praksi to pomeni delo, v katerem delavci niso prepričani o svojem zaposlitvenem statusu, nimajo zaposlitvene pogodbe in nimajo pravice do plačanega dopusta in odmorov med delom.

Beri dalje

Več prispevkov