fbpx Nefiks
Četrtek, 24 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Spoznajmo pojem podjetništva💡

Izraz podjetništvo je med nami že kar nekaj časa, sam izvor pa ima v francoskem in angleškem jeziku. Odgovoriti na vprašanje, kaj pomeni podjetništvo ni vedno preprosto, saj je izraz večplasten, razlikuje pa se glede na to, ali ga razlagamo v ekonomskem, psihološkem, socialnem ali pa katerem drugem smislu.

Beri dalje

Nepričakovana dejanja, ki povečajo tvojo zaposljivost

V zadnjih letih je brezposelnost postala svetovni problem, s katerim se soočajo mladi. Kljub temu, da mnogi izmed njih dosežejo visoko stopnjo izobrazbe, si le s težavo prizadevajo dobiti zaposlitev v izbranih panogah. Veliko jih zapusti fakulteto z diplomo v roki le da se znajdejo na trgu dela, kjer primanjkuje delavnih mest, za katera so kvalificirani, oziroma si za njih s težavo prizadevajo.

Beri dalje

Mladi in brezposelnost

Ena izmed največjih družbenih skupin, ki se trenutno sooča z brezposelnostjo, so mladi. Današnji mladi sicer veljajo za najbolj izobraženo generacijo doslej, a se kljub temu soočajo s težavami pri vstopu in ostajanju na trgu dela. Z drugimi besedami – za preveč mladih je prehod na delo postalo problematično.

Beri dalje

Delovno mesto, na katerem se počutite kakor doma

Vsi imamo radi dom oziroma okolje, ki smo ga navajeni in smo si ga najverjetneje ustvarili sami. Namreč ko smo doma se lahko sprostimo in počnemo kar želimo – lahko postavimo noge na mizo in gledamo televizor, si pripravimo prigrizek ali najboljšo pijačo. Ni boljšega kraja, kot je udobje lastnega doma. Z vključevanjem ''domačih'' elementov lahko ustvarimo delovno okolje v katerem je lažje delati, hkrati pa nas bo delo osrečevalo in bomo zanj bolj motivirani. Kako torej ustvarimo delovno mesto, na katerem bi se počutili kot doma?

Beri dalje

10 korakov do karierne pismenosti

Na Zavodu Nefiks spodbujamo proces vseživljenjskega kariernega razvoja mladih. Pod to spadajo vse naše dejavnosti, skozi katere mladi z metodologijo mladinskega dela odkrivajo svoje talente, vrednote in potrebe ter z aktivno udeležbo pridobivajo izkušnje, ki jih beležijo v Indeks Nefiks. Tako razvijajo zaposlitveno pismenost (zmožnost realne samoocene kompetenc, naravnanost k razvoju in sposobnost obstoja na trgu dela).

Beri dalje

Udobje na delovnem mestu

Delovna mesta se spreminjajo, trendi v pisarnah prihajajo in odhajajo. Ena stvar, na kateri pa vselej ostaja velik poudarek, je zdravje in počutje zaposlenih. Namreč jasno je, da kakovostno delovno mesto vodi k manj stresnemu in produktivnejšemu vzdušju, pri čemer ima velik vpliv tudi samo fizično okolje.

Beri dalje

Več prispevkov