Nefiks
Ponedeljek, 18 Februar 2019

Kaj pravijo izkušeni o svoji službi?

Pozdravljeni,

na e-Študentskem Servisu smo v okviru 20-letnice, ki jo praznujemo letos mladim predstavili projekt »Moja super služba«, pri katerem smo k sodelovanju povabili tiste, ki imajo na svoji karierni poti že kar nekaj zbranih izkušenj in so jih bili pripravljeni predstaviti mladim
.  

Kaj je »Moja super služba«?


Dobiti stik s trgom dela, je pomembna priložnost, ki jo je vsekakor vredno izkoristiti. In to čim prej.

To potrjujejo tudi tisti, ki so uspešno prehodili del svoje karierne poti. Vsem je skupno to, da so z enostavnimi, počitniškimi in nato študentskimi deli začeli že zelo zgodaj. 

Beri dalje

Deveti korak pri iskanju zaposlitve: beri!

Branje je v času radia in televizije skoraj pozabljena vrlina. Beremo samo še površno povzete novice na animacijskih portalih, slovnično pomanjkljivo napisana elektronska sporočila in revije, za katere bi stežka trdili, da zvišujejo naš intelektualni potencial. Posledica pa je, da sami skoraj ne znamo oblikovati slovnično pravilne prijave na oglas za delo.

Beri dalje

Osmi korak do zaposlitve: najdi si mentorja

Saj poznate basen o zajčku, ki piše diplomsko nalogo z naslovom: »Volk je bedak«? Živali to povedo volku, ki hoče zajčka prebutati, pa se ravno takrat iz grmovja prikaže mentor medved in on prebuta volka – nauk basni pa je, da je zelo pomembno, kdo je tvoj mentor. Tega sicer ne gre jemati preveč dobesedno, a tudi, če ne pišete diplomske naloge, si lahko poiščete mentorja.

Beri dalje

Več prispevkov