Nefiks
Ponedeljek, 25 Maj 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Spoznaj, kaj prinaša denar

Čeprav morda ne zveni najbolje, se moramo zavedati, da so finance vselej pomembno področje naše kariere in nasploh našega življenja. Kljub temu, da svoje poklicne poti ne moremo osnovati samo glede na zaslužek, je ta seveda pomemben aspekt, ki ga moramo upoštevati. To velja zlasti, če smo pri koraku o vrednotah prišli do spoznanja, da nam je denar in določen življenjski stil, ki je “višji” od povprečja pomemben. V tem primeru žal ne moremo vsega prepustiti zgolj naključju. Prvi korak, ki ga moraš pri tem storiti je, da osvojiš osnovno finančno znanje.

Beri dalje

Spoznaj v čem si dober

Šolske ocene oziroma splošni učni uspeh je zagotovo nek pokazatelj uspešnosti posameznika. Hkrati pa zelo malo pa pove o tem, kako uspešen bo določen posameznik v nekem poklicu. Šolske ocene ne vključujejo vedno vseh aspektov, ki so v določenem poklicu pomembni za uspeh. Na primer slabša ocena iz Slovenščine, ki je bila pridobljena zaradi književnosti, še ne pomeni, da bo nekdo slab lektor.

Beri dalje

Spoznaj kaj te veseli

Si predstavljate, kako mora biti težko vse življenje delati nekaj, kar te ne veseli. Predstavljajte si osem ur dnevno nameniti nečemu v zameno za zaslužek, medtem ko je ravno vaš čas najdragocenejša stvar na svetu.

Beri dalje

Spoznaj svoje vrednote

Vrednote so ponotranjena in globoko zasidrana življenjska vodila, v skladu s katerimi si oblikujemo življenje, izberemo poklic, izobraževanje. Na primer če nam je uspešna kariera pomembna vrednota, bomo že v času študija usmerjali moči v to smer. Če pa na drugi strani bolj cenimo prijateljstvo in zabavo, pa bomo več energije vlagali v to. Na tak način svojim vrednotam sledimo precej intuitivno, da pa bi poznali svoje motive, ki nas lahko vodijo k uspehu, pa je pomembno, da svoje vrednote tudi poznamo.

Beri dalje

LinkedIn = edini profil, ki ga potrebuješ [Postani viden – postani zaposljiv]

V letu 2019 je bil LinkedIn najbolj relevanten v svoji zgodovini, saj je postal platforma za rekruterje – tiste, ki iščejo najboljše možne kandidate za določena delovna mesta. Gre za okolje, namenjeno poslovnem mreženju, ki predstavlja odlično priložnost za vsakogar. Je zakladnica vsebin, informacij, dogodkov, skupin, oglasov za prosta delovna mesta in tvornica idej ter novih poznanstev.

Beri dalje

Spoznaj svoj stil komuniciranja

Veščine komuniciranja so pomembne na vseh življenjskih področjih, saj ljudje težimo k temu, da bi bili razumljeni in sprejeti. Vendar vsaka komunikacija ni dobra komunikacija. Včasih je lahko neučinkovita, razdira odnose in nam povzroča stres v življenju. Poznamo štiri različne stile komuniciranja in sicer pasivna, pasivno-agresivna, agresivna in asertivna komunikacija.

Beri dalje

Spoznaj samega sebe in svoj UČNI STIL

Ljudje se učimo na različne načine. Medtem ko si nekateri največ zapomnijo z branjem, drugi raje poslušajo, spet tretji želijo učno gradivo čim bolj slikovito predstaviti. Prav tako se nekateri bolje učijo, če svoje ideje preverjajo v skupinski razpravi, spet drugi se raje učijo sami. Nekateri potrebujejo sistematično prikazane informacije in se učijo postopoma, nekateri pa imajo bolj celostni pristop.

Beri dalje

Kaj pa tebi pomeni #ostanidoma?

Predstavljam si čas, ko se bodo naši potomci učili o situaciji, ki jo zdaj preživljamo. Podobno kot se mi učimo o španski gripi in času kuge. Učbeniki bodo sigurno napisani v smislu: ˝Pisalo se je leto 2020 in vsi ljudje so ostajali doma, ker so morali. Ker jim je država tako naročila. Ker so hoteli zajeziti bolezen, ki je hitro potovala in žrtev ni izbirala.˝

Beri dalje

Več prispevkov