fbpx Nefiks
Četrtek, 25 Februar 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Imamo zmagovalca New Dimension Party Competition 2021!

New Dimension Party je ideja o novi dimenziji zabave, ki se je letos preselila na splet. Ponosni smo na mlade, ki so v sklopu projekta Evropska solidarnostna enota dokazali, da znajo mlade animirati tudi na daljavo, saj jih pri uresničevanju njihovega poslanstva ni ustavila niti korona.

Beri dalje

New Dimension Party !VELIKI FINALE!

New Dimension Party Competition je glasbeno performersko tekmovanje za mlade neuveljavljene talente, ki se počasi približuje h koncu. V velikem finalu se bo za zmago potegovalo vrhunskih 5 finalistov: Mark Černilec, DJ Seba, Petra Leben, Ajda Bajt in Full House Band, ki vas bodo pustili odprtih ust.

Beri dalje

[prejeli smo] Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti in 15 let programa "Za ženske v znanosti" v Sloveniji

Ljubljana, 10. februarja 2021 – Ob jutrišnjem mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti tudi v okviru nacionalnega progama L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti« opozarjajo na vlogo znanstvenic pri reševanju izzivov današnjega sveta ter na pomen enakosti spolov v znanosti. Nosilca programa L’Oréal Adria in Nacionalna komisija za UNESCO, ki v Sloveniji že 15 let s štipendijami podpirata mlade raziskovalke, verjameta, da dosežki žensk v znanosti izboljšujejo svet prihodnosti. Tako so doslej v Sloveniji podprli že več kot 40 znanstvenic. V letošnjem jubilejnem letu bodo poleg treh novih podeljenih štipendij skrbeli tudi za prepoznavnost dosežkov znanstvenic z ozaveščevalno kampanjo Abeceda znanosti.

Beri dalje

Na Zavodu Nefiks negujemo svet

Pridružili smo se pobudi preko katere so lahko Sara, Lučka in Tadej odkrivali, kako poteka delo v nevladni organizaciji. Na Zavodu Nefiks se namreč strinjamo, da lahko k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi prispevamo tudi preko dejavnega udejstvovanja v različnih organizacijah, odkrivanja poklicne poti ter opravljanja poklica.

Beri dalje

Utrinek iz COVID-19 dogajanja v MC Vič

Ali veste, da je Generalna skupščina Združenih narodov 24. januar določila za mednarodni dan izobraževanja zaradi izjemne vloge, ki jo ima izobraževanje za mednarodni mir in razvoj? Pomena se zaveda tudi Mladinski center Vič, kjer vse dejavnosti temeljijo na prostovoljnem sodelovanju mladih ne glede na njihove interesne, kulturne, nazorske ali politične usmeritve.

Beri dalje

Naša dekleta so med TOP 3 v kategoriji "Dekleta in IT"! (Meet and Code)

Z veseljem sporočamo, da se je naša delavnica »Dekleta ne izdelujejo le piškotov« uvrstila med TOP 3 delavnice znotraj kategorije "Dekleta in IT" v projektu Meet and Code!
Z izvedbo delavnice smo dekleta spodbudili k razmišljanju izven okvirjev in jih naučili, kako lahko v programskem jeziku oblikujejo lasten izdelek za 3D tisk. Dekletom smo izdelke (modelčke za peko piškotov)tudi natisnili, da so jih lahko preizkusile tudi v praksi :).

Beri dalje

Več prispevkov