Nefiks
Ponedeljek, 20 November 2017

Kar se kot prostovoljec naučim, to kot zaposleni znam

Poslanstvo Zavoda Nefiks je mladim in mladinskim organizacijam pomagati pri beleženju, predstavljanju in promoviranju neformalno pridobljenega znanja in kompetenc. Smo mnenja, da so ravno neformalno pridobljene izkušnje tista dodana vrednost, katera je lahko ključna pri vstopanju mladih na trg dela.
Ob začetku Nacionalnega tedna prostovoljstva smo pripravili reportažo z naslovom »Kar se kot prostovoljec naučim, to kot zaposleni znam«, kjer smo nekaj mladih povprašali, kako jim pridobljeno znanje koristi sedaj, ko so zaposleni.

Beri dalje

Veseli dan prostovoljstva

V torek, 16. maja se bomo srečali v okviru Veselega dneva prostovoljstva, kjer bomo prikazali  raznovrstnost in srčnost prostovoljskih programov. Veseli dan prostovoljstva bo potekal pod sloganom: Prostovoljstvo kot prostor vključevanja.
Vremenska napoved nam je naklonjena. Temperatura čez dan naj bi bila okoli 23 stopinj z nekaj sonca in malce oblakov.

Beri dalje

Teden vseživljenjskega učenja in Parada učenja

Z današnjim dnem se je pričel teden vseživljenjskega učenja (TVU 2017), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Beri dalje

Hitri karierni zmenki - dobrodošla novost na Goriškem

V torek, 9. maja se je v prostorih mestne občine Nova Gorica odvil dogodek Hitri karierni zmenki. Tako mladi, kakor tudi delodajalci so se strinjali, da je to dobrodošla novost, kjer se lahko srečajo in hitro ugotovijo, če in kako lahko sodelujejo. Zavod za zaposlovanje Nova Gorica je predstavil subvencije, ki jih podjetja pri zaposlovanju lahko koristijo, vse navzoče pa sta pozdravili tudi predstavnici Obrtne in Gospodarske zbornice in se strinjali, da je v času intenzivnega spreminjanja trga dela potrebno odpirati prostor za povezovanje perspektivnih kadrov in uglednih delodajalcev.

Beri dalje

Kaj vse smo izvedeli na Dnevih NVO

Dva dneva zanimivih gostov, pestrih vsebin, novih znanj in sproščenega vzdušja kljub resnim temam. Vse to je so letos ponujali Dnevi NVO. S primeri dobre prakse smo spoznali, zakaj je sodelovanje nevladnih organizacij pri načrtovanju in izvajanju politik na lokalni ravni pomembno in dobro.

Beri dalje

Več prispevkov