Nefiks
Ponedeljek, 23 April 2018

O priložnostih EU z dijaki Savinjske regije

Kdo so moji evropski vrstniki – kaj počnejo in kako razmišljajo? Kako lahko izkoristim priložnosti EU in se odpeljem do Madrida? Kako lahko kot mladi/-a državljan/-ka Evropske unije soustvarjam svojo prihodnost? … To je le nekaj vprašanj, ki si jih postavlja že skoraj vsak slovenski srednješolec.

Beri dalje

Projekt: Zdrava družbena omrežja

Želimo vas seznaniti, da je društvo za kulturo odnosov SPES kot eden od šestih partnerjev pričel z izvajanjem projekta “Healthy Social media for digital empowerment (HOME)”. Glavni namen projekta je opolnomočenje mladih za kritično ocenjevanje družbenih omrežij in odgovornejše ravnanje na spletu.

Beri dalje

Kako izgleda zmagovalec?

Obišči našo stojnico na Stični mladih 2017 in povprašaj Jožeta, kako se počuti kot vice prvak turnirja "3 v vrsto". Ali pa delavnico "Nefiks zaposlitvene rešitve", kjer ti bo Jan predstavil korake, kako uspeti pri iskanju zaposlitve.

Beri dalje

Nefiksova popotnica osnovnošolcem in dijakom ob 1. šolskem dnevu: Šola je pot, in ne cilj!

Zavod Nefiks ob 1. šolskem dnevu želi vsem učencem, učiteljem in staršem obilo uspehov in močno voljo pri premagovanju vseh ovir na izobraževalni poti. Ob pričetku šole učencem sporočajo, da je izobraževanje pot do cilja in ne cilj sam po sebi, zato naj ne zapostavljajo priložnosti, ki se jim odpirajo skozi neformalno izobraževanje. Človekove osebnosti, ki je pri vsem skupaj ključna, ne oblikuje zgolj šola, temveč cela paleta dejavnosti ob katerih mladi lahko razvijejo in preizkušajo svoje talente. In ker je razvijanje lastne identitete, talentov in sposobnosti najboljše razvijati v družbi, jih vabijo v brezplačne Nefiks karierne klube.

Beri dalje

Nefiks pustolovski pobeg v Ljubljani

Vse skupaj se je začelo v Afganistanu, od koder smo morali zaradi vojnih razmer pobegniti. Bežali smo preko Irana, Turčije, Grčije in Makedonije, vse do Slovenije. Na naši poti smo se srečevali z različnimi ovirami in nalogami, ki so nas pripeljale do novih namigov in novih poti.

Beri dalje

Več prispevkov