Nefiks
Ponedeljek, 21 Oktober 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Prijavi se v klube Mladi bi radi

Karierni klubi »Mladi bi radi« za dijake 3. in 4. letnika

Zavod Nefiks bo od septembra do decembra 2014 izvajal brezplačne karierne klube za srednješolce v različnih krajih po Sloveniji.

Karierni klubi bodo v tem šolskem letu potekali v Beltincih, Mariboru, Ptuju, Slovenskih Konjicah, Ravnah na Koroškem, Ljubljani, Vipavi, Kočevju, Kopru in Piranu.

Preberi več...

Beri dalje

Postani izvajalec/ka kariernih klubov za dijake

Zavod Nefiks te vabi, da postaneš IZVAJALEC/KA KARIERNIH KLUBOV

Si star/a od 20 do 26 let in bi rad/a izvajal/a delavnice na temo aktivne participacije in kariernega razvoja za dijake v Novi Gorici, Vipavi, Postojni, Piranu ali Kočevju?

Če je tvoj odgovor DA, potem je to pravi projekt zate!

Uvodno usposabljanje za izvajalce bo potekalo od 22. do 24. avgusta 2014 v Ljubljani.

Prijave na izobraževanje zbiramo do četrtka, 14.8.2014 prek spletne prijavnice dostopne TUKAJ (klik)

Preberi več...

Beri dalje

Sodeluj na natečaju Mladi bi radi in si prisluži Pot v X

S projektom »Mladi bi radi« srednješolce na Zavodu Nefiks spodbujajo, da začnejo razmišljati o svojem okolju in o tem, kako se v njem znajdejo. Spodbujajo razpravo o tem, kateri poklic je v določenem okolju perspektiven in kako lahko s svojimi sposobnostmi prispevati k sooblikovanju okolja.


Česa si pa ti želiš?


Mogoče bi pa šlo ... toda, kaj pa lahko v zameno prispevaš?

Svoje ideje jim v obliki stripa (oblika in način ustvarjanja nista pomembna, uporabiš lahko svinčnik in papir, kakšno računalniško aplikacijo ali pa kar fotoaparat) čim prej sporoči ter si prisluži brezplačno sodelovanje na kariernem taboru »Pot v x«

Več o natečaju si preberi TUKAJ (klik)
Več o kariernem taboru si preberi TUKAJ (klik)

Beri dalje

Na Koroškem zaživele projekcije mladih, ki bi radi odločali tudi o proračunu

Koroška, 10.7.2014 - Včeraj so na Ravnah na Koroškem, na velikem platnu, zaživele projekcije dijakov, ki so preko stripov sporočili odločevalcem kaj v svojem okolju pogrešajo in kako bi tudi sami prispevali, da pride do sprememb in uresničitev.

Med drugimi so izpostavili, da si želijo odločati o proračunu, saj so mnenja, da posamezniki najbolj vedo, kaj potrebujejo v svojih občinah in bi na takšen način tudi izboljšali kakovost življenja v mestu.

Beri dalje

Mladi bi radi ocenjevali učitelje

Sporočilo za medije ob javnih predstavitvah idej mladih
Ljubljana, 9.7.2014

Mladi bi radi prispevali. Mladi bi radi imeli. V okolju, kjer živijo, se izobražujejo in razvijajo svoje potenciale. Kadar se pogovarjamo o mladih, je govora o zaposlovanju – vendar to še zdaleč ni edino, kar se jih, predvsem srednješolcev tiče.

V okviru projekta “Mladi bi radi” pod okriljem Zavoda Nefiks so pokazali svojo kreativnost in v obliki kratkih stripov prikazali, kakšno okolje si sami želijo in kaj so za to pripravljeni prispevati. Gašper 17, pravi: “Na tak način lahko svoje ideje delim z ostalimi krajani, mislim, da bi se morali več pogovarjati o tem, kako bomo skupaj živeli še naprej, tudi mladi pa lahko ogromno prispevamo”.

Beri dalje

Tudi stripi gredo na morje

 V sodelovanju s ŠIMC Mladinski EPI center Piran bo Zavod Nefiks organiziral projekcijo stripov nastalih v okviru projekta Mladi bi radi.

Projekcija stripov bo v prostorih Mladinskega EPI centra Piran (Ul. IX Korpusa 44a, Piran) v petek, 11.7.2014 ob 11.00.

V času projekcije boste mladi lahko ustvarjali tudi svoje stripe na temo česa si v lokalnem okolju želite in kaj ste za to pripravljeni prispevati.


Svoje ideje pa nam lahko posredujete tudi tako, da odgovorite na kratko anketo, ki je dostopna TUKAJ

 

Beri dalje

Mladi na Koroškem so svoje želje izrazili v stripih


Ravne na Koroškem, 23. junij 2014
– Mladi bi radi

Tretja delavnica, izvedena v okviru projekta Mladi bi radi na Ravnah na Koroškem, je bila kreativno in ustvarjalno naravnana. Dijaki in dijakinje so dosedanje želje glede sprememb, ki si jih želijo v okolju, izrazili s pomočjo stripov in metode »fotogovorice«.

Beri dalje